27 okt 2021
kl 17.00-19.30

Välkommen hit till Öppet hus

Vi öppnar dörrarna kl 17.00 till 19.30.

Äntligen kan vi erbjuda ett vanligt Öppet hus igen, där hela skolan är öppen för dig. Ingen föranmälan krävs.

Kom hit för att träffa våra lärare, elever, studie- och yrkesvägledare, elevhälsan med många fler. Besök våra program för att känna in vår skolmiljö, våra lokaler och verkstäder för att se om det är någonting som passar dig.

Välkommen hit till oss!

Våra lokaler

Vi är en stor skola som är utspridd över flera olika lokaler, här finns en karta över skolområdet så att du lättare ska kunna hitta till de program du är intresserad av.
Våra lokaler heter Firman, Park, Risselmagasinet, Studion och Österport.

Vi finns här för att hjälpa dig!

charles_svennergard

Viktiga datum för

2021/2022

27 OKTOBER: ÖPPET HUS
Välkommen till Öppet hus på Ystad Gymnasium. Vi kommer att hålla ett fysiskt Öppet hus, så att du kan komma hit till skolan för att prata med våra lärare och elever. Samtidigt som du kan känna in hur du tycker att det känns hos oss och vad du tycker om vår skolmiljö.

1 DEC: SISTA DAGEN FÖR DIN NIU-ANSÖKAN
Om du vill gå Nationell idrottsutbildning inom handboll eller fotboll så måste du göra din ansökan redan den 1 december. Uttagningar sker också under december.
Mer information om NIU fotboll eller handboll hittar du här och där står också hur ansökan ska gå till.

15 JAN: ANSÖKAN TILL GYMNASIEVALET ÖPPNAR!
Första dagen för ansökan till gymnasievalet är 15 januari (samma år du ska börja gymnasiet) klockan 00.00. Sista dagen för ansökan är 15 februari kl 24.00. Du får en kod av skolan eller hem i posten när du går sista året på högstadiet. Den använder du för att logga in på skanegy.se där du följer instruktionerna och gör ditt val!

30 JAN: ÖPPET HUS NATURBRUKSPROGRAMMET
Välkommen till Öppet hus på Ystad Djurpark, vi startar kl 11.00. Följ länken för mer information om Öppet hus.

15 FEB: SISTA DAGEN ATT GÖRA DITT GYMNASIEVAL!

15 APRIL: PRELIMINÄRT BESKED
Ditt preliminära besked får du runt 15 april samma år som du gjort gymnasievalet. Första veckan i juli får du veta vilket program som du slutgiltigt kommit in på. Reservantagningen pågår fram till 15 september.

25 APRIL – 15 MAJ: OMVALSPERIOD
Om du känner efter den preliminära antagningen, att ditt val inte blev helt rätt, så kan du mellan dessa datum göra förändringar i din ansökan eller göra en helt ny ansökan. Men tänk på att göra ditt omval innan den 15 maj, för efter den 15 maj räknas ditt omval som en sen ansökan.

EFTER 15 MAJ: SEN ANSÖKAN
Om du gör omval eller förändringar i ditt val efter den 15 maj behandlas den som en sen ansökan. Detta innebär att de som sökt i tid fram till 15 maj tas in först och om det sedan finns platser över kan elever med sen ansökan erbjudas plats.

1 JULI: TACKA JA ELLER NEJ
Den slutliga antagningen är klar runt den 1 juli och cirka tre veckor efter att du fått ditt slutgiltiga antagningsbesked måste du lämna besked om du vill ha din plats eller inte. Registrera ditt svar på skanegy.se

AUGUSTI: SKOLSTART
Efter sommarlovet är det dags att börja på gymnasiet, välkommen hit till oss!
Här hittar du viktig information och uppropstider inför skolstart.