HT, Hotell och turism på Ystad Gymnasium

Hotell och turism

Programmet riktar sig mot yrken inom service,
event, reception och konferens.

Innehåll

  Hotell- och turismprogrammet (HT) är ett yrkesprogram för dig som är intresserad av service, hotell, resor, organisation och event.

  På Hotell- och turismprogrammet börjar du din gymnasietid med en inspirationsresa till en stor hotellanläggning och får uppleva konferens, spa och service på nära håll. Varje läsår hos oss bjuder på en ny stor konferensupplevelse.

  Programmet innehåller mycket arbetsplatsförlagt lärande (APL) och när du tagit studenten kan du börja arbeta direkt i en bransch där det finns många och snabba karriärmöjligheter. Vill du läsa vidare på högskola eller universitet kan du välja kurser som ger grundläggande behörighet.

  Hotell och turism - Lärling

  Från och med läsåret med start 2021/2022 är Hotell- och turismprogrammet ett lärlingsprogram i årskurs två och årskurs tre.

  Åk 1
  Utbildningen är skolförlagd med 4 veckors arbetsplatsförlagt lärande.

  Åk 2 och 3
  50% av utbildningen är ute på olika arbetsplatser inom hotell och turism. Den andra delen på 50% är teoretisk utbildning på plats i skolan.

  Jobbmöjligheter

  Programmet ger dig möjlighet att söka dig till yrken som t ex receptionist eller konferensvärd/värdinna. Eller studera vidare inom hotellmanagement eller event. 

  Tips inför ditt gymnasieval!

  Läs mer
  Cindi Lundgren

  Cindi Lundgren

  Studie- och yrkesvägledare
  BA, EE, FT, HT, HV, RL
  cindi.lundgren(a)ystad.se
  0704 34 05 23

  Partnerföretag

  Våra elever berättar om vårt program Hotell och turism

  Scroll to Top