HT, Hotell och turism på Ystad Gymnasium

Hotell och turism

Programmet riktar sig mot yrken inom service,
event, reception och konferens.

Innehåll

  Hotell- och turismprogrammet (HT) är ett yrkesprogram för dig som är intresserad av service, hotell, resor, organisation och event.

  På Hotell- och turismprogrammet börjar du din gymnasietid med en inspirationsresa till en stor hotellanläggning och får uppleva konferens, spa och service på nära håll. Varje läsår hos oss bjuder på en ny stor konferensupplevelse.

  Programmet innehåller mycket arbetsplatsförlagt lärande (APL) och när du tagit studenten kan du börja arbeta direkt i en bransch där det finns många och snabba karriärmöjligheter. Vill du läsa vidare på högskola eller universitet kan du välja kurser som ger grundläggande behörighet.

  Hotell och turism - Lärling

  Från och med läsåret med start 2021/2022 är Hotell- och turismprogrammet ett lärlingsprogram i årskurs två och årskurs tre.

  Åk 1
  Utbildningen är skolförlagd med 4 veckors arbetsplatsförlagt lärande.

  Åk 2 och 3
  50% av utbildningen är ute på olika arbetsplatser inom hotell och turism. Den andra delen på 50% är teoretisk utbildning på plats i skolan.

  Jobbmöjligheter

  Programmet ger dig möjlighet att söka dig till yrken som t ex receptionist eller konferensvärd/värdinna. Eller studera vidare inom hotellmanagement eller event. 

  Tips inför ditt gymnasieval!

  Läs mer

  Malin Hansmark

  Studie- och yrkesvägledare
  BA, EE, HT, HV, RL
  malin.hansmark(a)ystad.se
  0704 34 05 39

  Partnerföretag

  Selfie-time på Ystad djurpark! Trevlig fredag på er alla! 😀

Bilden är tagen av elever från Naturbruksprogrammet som har @ystaddjurpark som sitt klassrum, sammanlagt ett helt år av tre gymnasieår.

Vill du veta mer om våra gymnasieprogram, klicka på länken i profilen.

#ystadgymnasium #naturbruksprogrammet #naturbruk #lemur #djurvård
  Känns bra att det ändå finns ett antal elever som känner att det är lite vemodigt att lämna skolan nu när studenten närmar sig! Ett tecken på att Ystad Gymnasium bidragit till en fin gymnasietid. 😍

#ystadgymnasium #ystad #gymnasieval #studenten
  Lärarfacken har initierat en tyst minut idag, 23 mars 2022, klockan 12.00 med anledning av händelsen på Malmö Latin. Vi på Ystad Gymnasium ställer oss bakom detta initiativ. Vi kommer att hålla en tyst minut på hela skolan kl 12.00 tillsammans med kollegor och elever ❤️

#tystminut #malmölatin
  Scroll to Top