Restaurang Risselmagasinet

Eleverna lagar och serverar maten till dig

Välkommen att äta hos oss på Risselmagasinet

Risselmagasinet är vår restaurang som drivs av våra elever. Hos oss kan boka bord för att äta både frukost, lunch och trerättersmenyer.

Eleverna som driver restaurangen studerar på Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Yrkesintroduktionen inriktning restaurang och livsmedel samt även Gymnasiesärskolans Nationella program med inriktning Hotell, restaurang och bageri.
Här lär vi oss att laga mat och servera.
Se vår meny nedan.

Välkommen att få uppleva och följa vår utveckling!
Adressen är Industrigatan 6, den äldre röda tegelbyggnaden som ligger bredvid Stadsbiblioteket.

Risselmagasinet

Frukostbuffé serveras kl 8.30-9.30

Lunch serveras kl 11.30-12.30

Kolla i menyn vilka dagar som vi serverar vad. Menyn finns längre ner på sidan.

Pris

Betalning kan endast ske med kort. Kostnaden för lunchen varierar från dag till dag, beroende på råvarorna som används. Se priser i menyn för varje dag.

Boka bord: 070-923 07 20
risselmagasinet@ystad.se

Vi har telefontid kl 9.00-15.00 under våra öppetdagar (se i menyn per vecka). Bokningar utanför den tiden tar vi emot via mail, risselmagasinet@ystad.se

Take-away

Vi erbjuder en varmrätt som du kan förboka via e-mail. Då anger du vilket namn, antal och vilken tid du vill hämta maten.

Pil ner

Meny vårterminen 2022

Meny v 13
  • Måndag
    28/3
    Varmrätt

    Rimmad oxbringa med pepparrotssås, kokta potatis och morötter.

    Dessert

    Ananaspaj serverad med vaniljglass

  • Tisdag
    29/3
    Förrätt

    Smörrebröd med friterad spätta och remoulad

    Varmrätt

    Revbensspjäll med coleslaw och lökspett.

    Dessert

    Chokladfudgetårta med vaniljglass.

  • Onsdag
    30/3
    Förrätt

    Förrätt 25:-

    Ceviche med brödflarn och havsrom

    Varmrätt

    Huvudrätt 70:-

    Biff Rydberg

    Dessert

    Efterrätt 20:-

    Cheesecake med blåbärssås

  • Torsdag
    31/3
    Varmrätt

    Frukostbuffé, kl 08.30 – 09.30

    Pris: 70 kronor

  • Fredag
    1/4
    Förrätt

    Terrine på färskost serverad med lufttorkad skinka, svartrot och örtsallad

    Varmrätt

    Kycklingballotine med kroketter och dragonsky

    Dessert

    Kaffegodis

Meny v 14
  • Måndag
    4/4
    Varmrätt

    Lammstek på bog serverad med ungsrostade potatis och rotfrukter, pressgurka och gräddsås.

    Dessert

    Påskig rulltårtsbakelse med vispad grädde och inlagd aprikos

  • Tisdag
    5/4
    Förrätt

    Pulled pork i tortillabröd

    Varmrätt

    Helstekt kotlettrad med ugnsbakade rotsaker och bearnaisesås.

    Dessert

    Hallonmoussetårta

  • Onsdag
    6/4
    Förrätt

    Förrätt 25:-

    Grön och vit sparris med beurre blanc, ramslök och havsrom

    Varmrätt

    Huvudrätt 70:-

    Halstrad röding med potatiskräm, grillad fänkål och skaldjurssky

    Dessert

    Rabarberkompott med kardemummaglass

  • Torsdag
    7/4
    Varmrätt

    Frukostbuffé 08.30 – 09.30

    Pris: 70 kronor

  • Fredag
    8/4
    Förrätt

    Svenska charkuterier med picklat och örtsallad

    Varmrätt

    Bakad lax med nässelsås, grönsakscrudité och havsrom

    Dessert

    Crème Brûlée med syrliga bär

Meny v 15
  • Måndag
    LOV
  • Tisdag
    LOV
  • Onsdag
    LOV
  • Torsdag
    LOV
  • Fredag
    LOV
Meny v 16
  • Måndag
    19/4
    LOV
  • Tisdag
    20/4
    STÄNGT
  • Onsdag
    STÄNGT
  • Torsdag
    21/4
  • Fredag
    22/4
    Förrätt

    Bouillabaisse med aioli

    Varmrätt

    Lammstek med citronsky, grillad zucchini och dillstekt potatis

    Dessert

    Millefeuille med lemon- och vaniljcurd och färska jordgubbar

Meny v 17
  • Måndag
    25/4
    Varmrätt

    Ugnsrostad kyckling på ben serverad med klyftpotatis och fetaostkräm.

    Dessert

    Chokladpaj

  • Tisdag
    26/4
    Förrätt

    Potatischips, syrad grädde, stenbitsrom och rödlök.

    Varmrätt

    Klassisk fiskgratäng med dill-, och citronsås.

    Dessert

    Rabarbertarte med vit chokladbavaroise.

  • Onsdag
    Stängt p.g.a. APL
  • Torsdag
    28/4
  • Fredag
    Stängt p.g.a. nationella prov
Meny v 18
  • Måndag
    2/5
    Varmrätt

    Helstekt kotlettrad med vårprimörer och en go sås.

    Dessert

    Citron- och marängpaj

  • Tisdag
    3/5
    Förrätt

    Gubbröra på romansallad och krutonger på grovt bröd

    Varmrätt

    Kycklingfrikassé med sötsyrlig  dillsky och glacerade morötter

    Dessert

    Ugnsbakad rabarber med kokoskräm och kaksmul

  • Onsdag
    Stängt p.g.a. APL
  • Torsdag
    5/5
  • Fredag
    6/5
    Förrätt

    Halstrad grön sparris med förlorat ägg, havsrom och citronette

    Varmrätt

    Halstrad röding med hollandaise, dillkokt potatis och picklad rödlök

    Dessert

    Jordgubbar med vaniljparfait och kaksmulor

Meny v 19
  • Måndag
    9/5
    Meny kommer
  • Tisdag
    10/5
    Meny kommer
  • Onsdag
    Stängt p.g.a. APL
  • Torsdag
    12/5
  • Fredag
    13/5

    Meny Kommer
Meny v 20
  • Måndag
    16/5
    Meny kommer
  • Tisdag
    17/5
    Meny kommer
  • Onsdag
    Stängt p.g.a. APL
  • Torsdag
    19/5
  • Fredag
    20/5
Meny v 21
  • Måndag
    23/5
    Meny kommer
  • Tisdag
    24/5
    Meny kommer
  • Onsdag
    STÄNGT
  • Torsdag
    STÄNGT
  • Fredag
    STÄNGT
Meny v 22
  • Måndag
    30/5
  • Tisdag
    31/5
  • Onsdag
    1/6
  • Torsdag
    2/6
  • Fredag
    3/6

@risselmagasinet_ystadgymnasium

Apfelstrudel med råkräm som avslutning!
Varmrätt: Panerad, stekt sill med potatispuré, rårörda lingon och slutat smör som slås vid bordet!
Rillet på kyckling med rökt majjo, picklad och friterad lök, kycklingskinn och gulbeta.
Första aptitretarna går ut. Sojafärsspett med en creme på röda linser och chili!
Så här under de sista skälvande dagarna av höstterminen 2021 vill vi passa på att tacka alla våra APL- och lärlingsplatser!

Ni gör ett otroligt och viktigt jobb med att utveckla våra elever och skola in dem i sitt framtida yrke!

Här ovan (och nedan...) ser ni vilka restauranger som det har funnits eller finns elever från vår utbildning under bara denna terminen, alla värda ett besök för att njuta av dryck och mat.

@npbistro @restauranghantverket @vastrastation @hotellmossbylund @ystadsaltsjobad @continentaldusud @harrysystad @restaurangstrandgatan32 @matochdestillat @hotelsvea_simrishamn @smygehushavsbad @saluhallenystad.se @restauranglitemer @svaneholms_slott
Ni kanske undrar varför det är så tyst här på Instagram?! Jo, det är för att både åk. 2 och 3 är ute på APL! De jobbar och lär sig på en rad olika restauranger runt om i Skåne. Dessutom har vi en elev som är i Stockholm.

Vi kommer att öppna upp serveringen igen efter jul så fram tills dess kommer ni att få en liten inblick i arbetet med att åka runt och besöka våra elever och deras engagerade handledare!

#ystadgymnasium
Scroll to Top