Restaurang Risselmagasinet

Eleverna lagar och serverar maten till dig

Välkommen att äta hos oss på Risselmagasinet

Risselmagasinet är vår restaurang som drivs av våra elever. Hos oss kan boka bord för att äta både frukost, lunch och trerättersmenyer.

Eleverna som driver restaurangen studerar på Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Yrkesintroduktionen inriktning restaurang och livsmedel samt även Gymnasiesärskolans Nationella program med inriktning Hotell, restaurang och bageri.
Här lär vi oss att laga mat och servera.
Se vår meny nedan.

Välkommen att få uppleva och följa vår utveckling!

Risselmagasinet

Vi har öppet kl 11.30-12.30.

Adressen är Industrigatan 6, den äldre röda tegelbyggnaden som ligger bredvid Stadsbiblioteket.

Pris

Betalning kan endast ske med kort. Kostnaden för lunchen varierar från dag till dag, beroende på råvarorna som används. Se priser i menyn för varje dag.

Boka 070-923 07 20

Boka bord: 070-923 07 20

Boka bord 070-923 07 20

risselmagasinet@ystad.se

Take-away

Vi erbjuder en varmrätt till reducerat pris som man kan förboka via e-mail. Då anger man vilket namn, hur många man vill ha och vilken tid man vill hämta den.

Menyn finns här nedan

Pil ner

Meny höstterminen 2021

Meny v 36
  • Måndag
    Varmrätt

    Stekt lax serverad med kokt potatis och kall sås.

    Dessert

    Yoghurtglass serverad med bärkompott.

  • Tisdag
    STÄNGT
  • Onsdag
    Förrätt

    – Grillad kål med krokett, rökt majo och citronette

    1/2 25:-
    1/1 60:-

    Varmrätt

    – Långbakad karré med grillad zucchini, chimichurri och sötpotatis
    60:-

    Dessert

    – Pannacotta
    smaksatt med lakrits och citron
    20:-

  • Fredag
    Förrätt

    – Bisque
    med kräfta och dill

    – Trois Petit Bagatelles:
    Rökt lax med äggröra/
    Kycklingleverpastej/Lökkräm

    Varmrätt

    – Fish & Chips

    – Halv Kyckling på ben
    med pressgurka, gelé, sky, stuvad svamp och potatiskaka

    – Saltimbocca
    med bakade persiljerötter

    Dessert

    – Pavlova
    med lemon curd, färska bär, mynta och sorbet

Meny v 37
  • Måndag
    Varmrätt

    Panerad skinksnitzel serverad med stekt potatis och dragonmajonnäs.

     

    Dessert

    Knäckig äpplepaj serverad med vaniljsås.

    Pris två-rättersmeny: 70 kronor

  • Tisdag
    STÄNGT
  • Onsdag
    Förrätt

    – Råraka
    med färskost, lök och havsrom
    1/2 25:-
    1/1 60:-

    Varmrätt

    – Bouillabaisse
    med aioli
    60:-

    Dessert

    – Hallonmarängrulle med sorbet och mynta
    25:-

  • Fredag
    Förrätt

    – Frikassé
    på kalvbräss och hummer med finskuret grönt

    – Vitlöksgratinerade vinbergssniglar i sitt skal

    – Blinier
    med smetana, tre sorters finhackad lök och rom

    Varmrätt

    – Kokt flundra i bit
    med dill, pepparrot, tournerad potatis och skirat smör

    – Pepparstek
    med flamberad grönpepparsås, pommes Dauphine och baconlindade haricotsverts

    Dessert

    – Apelsinsufflé
    med vaniljglass och Citrussallad

Meny v 38
  • Måndag
    Varmrätt

    Kycklinggratäng serverad med ris.

    Dessert

    Bärsockerkaka serverad med vispad grädde.’

    Pris två-rättersmeny:

    70 kronor

     

  • Tisdag
    Förrätt

    Spansk potatistortilla

    Varmrätt

    Parmesanpanerad kyckling serverad med ris.

    Dessert

    Chokladkaka serverad med kolaglass.

  • Onsdag
    Förrätt

    – Fransk löksoppa
    1/2 25:-
    1/1 60:-

    Varmrätt

    – Lamm
    med ratatouille, rostad potatis och salviasky
    60:-

    Dessert

    – Äppelpaj, rosmaringrädde, granité
    25:-

  • Fredag
    Förrätt

    – Misosoppa
    med finskurna grönsaker och svamp

    – Grönsaksfyllda vårrullar
    med två dippsåser

    – Tre sorters Sushi

    Varmrätt

    – Halstrade räkor på spett
    med dipp och därtill även grönsaks- och nudelwook

    – Sichuankryddade ribbs
    med sötsyrlig ananassalsa, friterad potatis grillad pak-choi

    Dessert

    – Crème Brûlée
    smaksatt med Yuzu

    – Glaserade plommon
    med chili, lime & vanilj, Vit chokladglass

Meny v 39
  • Måndag
    Varmrätt

    Biff Lindström serverad med kokt potatis, rödbetor och skysås.

    Dessert

    Pärondessert

    Pris två-rättersmeny:

    70 kronor

  • Tisdag
    Fullbokat
    Förrätt

    Svamptoast

    Varmrätt

    Wallenbergare serverade med potatispuré, lingon, kokta ärtor och skirat smör.

    Dessert

    Choklad och kokoskaka serverad med crème fraiche.

  • Onsdag
    Förrätt

    – Bakad rotselleri
    med friterad kapris, linskräm och syrad lök
    1/2 25:-
    1/1 60:-

    Varmrätt

    – Gravad lax med dillstuvad potatis, pressgurka och citron
    60:-

    Dessert

    – Fattiga riddare
    med kardemummaglass
    25:-

  • Fredag
    Förrätt

    3 x Ostron
    – Schalottenlöksvinägrett
    – Havsrom, pepparot, dill
    – Naturell med citron

    – Crab Cakes

    – Halstrad scampi
    med lime, vitlök och tunnskurna grönsaker

    Varmrätt

    – Skaldjursmoussline
    med tomat, krondillsbuljong och svamp

    – Laxpapiljott
    med skaldjursfrikassé smaksatt med Pernod

    Dessert

    – Frozen Cheescake
    med havtorn och spunnet socker

Meny v 40
  • Måndag
    Varmrätt

    Skånsk kalops serverad med kokt potatis, rödbetor och inlagd gurka.

    Dessert

    Morotskaka

    Pris två-rättersmeny: 70 kronor

  • Tisdag
    Förrätt

    Toast Skagen

    Varmrätt

    Stekt sill serverad med potatismos och lingon.

    Dessert

    Äppletrifle

     

  • Onsdag
    Förrätt

    – Risotto
    med svamp och fänkål
    1/2 25:-
    1/1 60:-

    Varmrätt

    – Kroppkakor
    med lingon och skirat smör
    60:-

    Dessert

    – Bärconsommé
    med chokladmousse och bär
    25:-

  • Fredag
    Meny kommer.
Meny v 41
  • Måndag
    Varmrätt

    Stekt fläsk med löksås

    alternativ

    Bruna bönor med stekt fläsk.

    Dessert

    Hallonmoussekaka.

    Pris två-rättersmeny:

    70 kronor

  • Tisdag
    Förrätt

    Råbiff med klassiska tillbehör.

    Varmrätt

    Choucroute

    Dessert

    Kolachokladkaka.

  • Onsdag
    Förrätt

    – Höstsvampsoppa med kryddigt färsspett
    1/2 25:-
    1/1 60:-

    Varmrätt

    – Helstekt spätta
    med kapris, betor, spenat och dillpotatis
    60:-

    Dessert

    – Crema Catalana
    med apelsinsallad
    25:-

  • Fredag
    Förrätt

    – Langos
    med skagenröra, dill och pepparrot

    – Steak tartar
    med dijonaise, äggkräm, friterad jordärtskocka

    Varmrätt

    – Röding
    med blomkålspuré, mandel, dill och skladjurscoulis

    – Vegetarisk burgare
    med tillbehör

    – Ölbrässerade griskinder
    med rotfrukter och selleripuré

    Dessert

    – Chokladpastej
    med citruscarpaccio och chokladflarn

Meny v 42
  • Måndag
    STÄNGT
  • Tisdag
    Förrätt

    Zuccinpasta serverad med saltrostade fröer och tryffelolja.

    Varmrätt

    Helstekt fläskkarré serverad med kokt potatis och äpplecidersås.

    Dessert

    Pärontarte serverad med vaniljglass.

  • Onsdag
    Förrätt

    – Rotsaksgratäng med fänkålscrudité och rostade frön
    1/2 25:-
    1/1 60:-

    Varmrätt

    – Bitok á la Russe
    med senapssky och skånsk potatis
    60:-

    Dessert

    – Blåbårsparfait
    med maräng och kompott
    25:-

  • Fredag
    Meny kommer.

    After Work med nordiska tapas och cocktails
Meny v 43
  • Måndag
    Varmrätt

    Porterstek serverad med kokt potatis, gelé och gräddsås

    Dessert

    Cremé Caramel

    Pris två-rättersmeny:

    70 kronor

  • Tisdag
    Förrätt

    Potatis- purjolökssoppa

    Varmrätt

    Ugnsbakad torsk serverad med rödbetor, fläsk skirat smör och kokt potatis.

    Dessert

    Citronpavlova

  • Onsdag
    Förrätt

    Pumpasoppa
    med citron Creme Fraiche och friterad svartrot
    1/2 25:-
    1/1 60:-

    Varmrätt

    – Viltwallenbergare
    med tranbärssky, svamp och palsternacka
    60:-

    Dessert

    – Minimunk
    med lemon curd och hallonsorbet
    25:-

  • Fredag
    Meny kommer.
Meny v 44
  • Måndag
    STÄNGT FÖR HÖSTLOV
  • Tisdag
    STÄNGT FÖR HÖSTLOV
  • Onsdag
    STÄNGT FÖR HÖSTLOV
  • Fredag
    STÄNGT FÖR HÖSTLOV
Meny v 45
  • Måndag
    STÄNGT
  • Tisdag
    STÄNGT
  • Onsdag
    STÄNGT
  • Fredag
    STÄNGT
Meny v 46
  • Måndag
    Varmrätt

    Knaprig kyckling serverad med kokt potatis, rödkål, sviskon, äpplemos och brunsås.

    Dessert

    Äpplekaka med vaniljsås

    Pris två-rättersmeny:

    70 kronor

  • Tisdag
    Förrätt

    Skaldjurssoppa

    Varmrätt

    Confiterat anklår serverad med brysselkål, stuvad savoykål och hasselbackspotatis.

    Dessert

    Skånsk äpplekaka med vaniljsås.

  • Onsdag
    Gåsmeny - mer info kommer
  • Fredag
    STÄNGT
Meny v 47
  • Måndag
    Varmrätt

    Fiskgratäng serverad med potatismos och gröna ärtor.

    Dessert

    Vaniljpannacotta serverad med bärkompott.

    Pris två-rättersmeny: 70 kronor

  • Tisdag
    Förrätt

    Kokta rödbetor med fetaostkräm.

    Varmrätt

    Coq au vin.

     

    Dessert

    Choklad och rödbetskaka  serverad med vaniljglass.

  • Onsdag
    STÄNGT
  • Fredag
    STÄNGT
Meny v 48
  • Måndag
    Julmeny - mer info kommer.
    Ej bokningsbar än.
  • Tisdag
    Julmeny - mer info kommer.
    Ej bokningsbar än.
  • Onsdag
    STÄNGT
  • Fredag
    STÄNGT
Meny v 49
  • Måndag
    Julmeny - mer info kommer.
    Ej bokningsbar än.
  • Tisdag
    Julmeny - mer info kommer.
    Ej bokningsbar än.
  • Onsdag
    STÄNGT
  • Fredag
    STÄNGT
Meny v 50
  • Måndag
    Meny kommer.
  • Tisdag
    Meny kommer.
  • Onsdag
    STÄNGT
  • Fredag
    STÄNGT

@risselmagasinet_ystadgymnasium

Förberedelser inför dagens service. Fullbokat och höstrusk!

#ystadgymnasium
...

Vi har också gäster i restaurangen, nu med lite mer frihet...

Idag har vi 30 glada gäster och många av dem kommer varje vecka! Som gänget i förgrunden.

Tack till alla som kommer och som vill komma fast det är fullbokat. Ni är lika viktiga som råvaror och drycker för ni är elevernas läroböcker. Ni låter dem tålmodigt träna på er och finslipa sina kunskaper i en autentisk restaurangmiljö.

Trevlig helg alla!

#ystadgymnasium
...

Till vänster ser ni Scampi med vitlök och lime, till höger ser ni ostron med tre topings.

I glasen en egengjord björnbärslemonad med rosmarin.

#rl19 #ystadgymnasium
...

Samarbete, en viktig ingrediens för ett lyckat restaurangbesök. Idag flamberades plommon i rom med chili och ingefära med en glass på vit choklad. Kök och matsal i symbios.

Tack för dagens lunch alla som kom, som lagade och som serverade!

#ystadgymnasium
...

Vi fotar mycket mat men gästerna dricker roliga saker också!

Här dricks det en Sour Patch från @brekeriet som heter Ruby Gems. En syrlig öl som är smaksatt med svarta vinbär och jordgubb. Frisk i stilen och en smak som minner om den falnande sommaren.
...

Under toasten gömmer sig en mustig löksoppa som Rickard har kokat. Vi har fullbokat så här blir det åka av 🙂

#ystadgymnasium
...

Tunnelseende? Nej då, bara fokuserad och febril aktivitet.

Idag förbereds sniglar, kalvbräss/hummer, blinier, pepparstek, spätta och sufflé.

Franska förtecken och fullbokad matsal.

Hoppas ni får en härlig fredag.

/RL19
...

Blommorna lyser ikapp med solen! Tack Torbjörn, kollegor och elever på naturbruk, omr. 4, här på #ystadgymnasium för att vi kan skörda närodlade blommor till vår matsal.

Idag är det fullt i matsalen och bouillabaisse på tallrikarna.

/RL20
...

Idag kommer eleverna att tranchera kyckling i matsalen! En metod som sällan ses men som kan lyfta känslan av hantverk i vilken matsal som helst!

Tyvärr är det fullbokat så har du inte redan ett bord så får du nöja dig med att följa oss här!

#ystadgymnasium
...

Första aptitretarna rullar ut:
Gratinerad champinjon med parmesan och färskost!
...

Säsongens första matsal är uppdukad och grytorna kokar!

Idag serverar vi tapasrätter med inslag från Italien, Frankrike och Norden.
...

Sommaren ligger nästan bakom oss och hösten har öppnat sina armar. Det innebär att vi öppnar upp Risselmagasinet igen!

Idag är det fullbokat men menyerna för kommande serveringar finns på:

https://www.ystadgymnasium.se/risselmagasinet-restaurang/

Bokningar görs på: risselmagasinet@ystad.se

Vi öppnar 11:30 och sista bokningsbara tiden är 12:30.

Hoppas vi ses!

Elever och Lärare på RL

#ystadgymnasium
...

Nu rullar vi igång! RL20 har gjort pizza/tarte flambée och tränat på espressomaskinen.
#ystadgymnasium
...

Scroll to Top