Välkommen till skolstart på Ystad Gymnasium

Här har vi samlat viktig information inför skolstarten.
Om du inte hittar svar här så hör av dig till oss.

Registrera dig

i vår digitala skolstart redan nu!

Innan du börjar åk 1 måste din vårdnadshavare registrera dig, för att din skolstart ska bli så smidig som möjligt. För att du ska kunna låna skoldator mm. Digital skolstart kräver BankID.

PROBLEMET ÄR LÖST!

Vi önskar er att senast den 3 september göra ett nytt försök med att registrera er ungdom i vår digitala skolstart. Länk hittar du här i vår instagramprofil.

Vi har under uppstarten av terminen haft problem med vår digitala skolstartstjänst. Problemet har främst gällt elever med en ensam vårdnadshavare. Leverantören av tjänsten har nu löst problemet och det ska återigen gå att genomföra tjänsten. Vi ber vänligen er som det inte har fungerat för att göra ett nytt försök och ber om ursäkt för den frustration som detta kan ha medfört.
Vid eventuella frågor ber vi er maila till ygwebb@ystad.se. Alla ärenden behandlas men svar kan dröja lite.

Vi har fått många frågor om detta påverkar utlån av datorer och nej, det gör det inte. Nästa veckas utlån av datorer kommer att ske oavsett om tjänsten är komplett eller ej.

Klicka här för att registrera

Frågor om antagningen?

Om du undrar något om din antagning till gymnasiet ber vi dig att kontakta Antagningen i Trelleborg. Då det är de som hanterar allt kring gymnasievalet under sommarlovet, innan skolan börjar.

Hör av dig till antagning@trelleborg.se eller ring 0410-733605.

Registrera dig innan skolan börjar!

Innan du börjar åk 1 måste vårdnadshavare registrera dig, för att din skolstart ska bli så smidig som möjligt. Klicka på länken och följ instruktionerna.

Digital skolstart kräver BankID.

Behöver du busskort?

Behöver du busskort för att ta dig till och från skolan? Du ansöker om busskort från din egen hemkommun. Bor du i Ystads kommun ansöker du om busskort via länken nedan.

Klicka på länken nedan och välj "Bidrag för dagliga resor eller inackorderingsbidrag".

OBS, om du har haft busskort i åk 9, så ska du behålla ditt gamla busskort! När din nya ansökan gått igenom kommer ditt busskort att automatiskt uppdateras av Skånetrafiken att gälla för gymnasiet.

Frågor & svar inför skolstart

Hänglås för ditt elevskåp

Du behöver ett godkänt hänglås med minst 8 mm bygel för att försäkringen ska gälla.
För vissa yrkesprogram har två skåp vars till sina elever, därför kan du behöva ta med två lås.

Vi har ID-kort

På Ystad Gymnasium har vi personliga ID-kort för att vi ska kunna identifiera elever och personal. Under de första dagarna av skolstarten kommer vi att ta foto på våra elever för ID-kortet.